Hirdetés

Egyetemi Napok

Kollégium 2010 ősz 1. kör PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dániel Domján   
A kollégiumi férőhely pályázat első körében a legalább 92 pontot elért hallgatók és az államilag finanszírozott doltoranduszok részülnek férőhelyben. A pályázók listáját és a pontszámokat itt találjátok.
 
A részpontszámokról pedig a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen tudtok érdeklődni.
 
Fellebbezni augusztus 8-ig lehet. Ennek során leadhatjátok újra a szociális pályázatot, illetve a közösségi és tudományos pontjaitokat igazoló papírokat. A második körben kerülnek elbírálásra a fellebbezők, illetve a BSc-s és MSc-s elsőévesek.
 
Őszi kollégiumi férőhely PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dániel Domján   
 • Felsőbbéves hallgatók első körben kollégiumi férőhelyre 2010. június 12. - 2010. július 1. 24:00között pályázhatnak a kfr.sc.bme.hu oldalon. A második körben csak az első körben elutasított hallgatók fellebbezhetnek!
 • Azoknak a hallgatóknak, akinek szünetel a jogviszonyuk (kivétel doktoranduszi átmenet, tehát az idén végző BSc-sek), nem most kell pályázniuk!
 • Azok a felsőbbéves hallgatók, akik a kollégiumi jelentkezéshez szeretnék szociális helyzetüket is beszámíttatni, a szoc.sc.bme.hu oldalon tehetik meg 2010. június 14. és 2010. június 23.között.
 • Papírok leadásának módja: a pályázat kitöltése után az időpontra jelentkezés fül alatt kell jelentkezni. A papírok leadása a vizsgaidőszak utolsó hetében, 2010. június 21. és 2010. június 27. között lesz. Felhívjuk a figyelmeteket, hogy az igazolások bemutatása csak időpontra jelentkezés után, személyesen vagy meghatalmazással lehetséges!
 • Vegyétek figyelembe, hogy a pályázati kiírásnak megfelelően amennyiben nem adtok le szociális pályázatot, úgy kollégiumi pontszámba ez - 20 ponttal fog beszámítani.
 • Mivel az ESZR rendszer nyáron jelentősen átalakul - beépül az igazolások elektronikus feltöltése funkció - ezért ez a pályázat kizárólag az őszi kollégiumi felvételihez használható. A 2010/2011. I. félévi szociális jellegű ösztöndíjak pályázatának menetéről később értesítünk titeket. Továbbá a TJSZ 2. számú mellékeletének átalakulása miatt jelentősen megváltoztak az elbíráláskor adódó pontszámok, valamint a szükséges igazolások is. Ezért különösen javasolt a ESZR oldalán található információk átolvasása a pályázat kitöltése előtt.
Kérdes esetén a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre írjatok!
 
Szociális pályázat leadása kollégiumhoz felsőbbéveseknek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Fekete Marcell   

Azok a felsőbb éves hallgatók, akik a kollégiumi jelentkezéshez szeretnék szociális helyzetüket is beszámíttatni, a https://szoc.sc.bme.hu oldalon tehetik meg a következő időintervallumban:

 
2010. június 14. – 2010. június 23. 
 
Papírok leadásának módja: az adatok kitöltése után szintén a https://szoc.sc.bme.hu oldalon az „időpontra jelentkezés” fül alatt kell jelentkezni. A papírok leadása várhatóan a vizsgaidőszak utolsó hetében, 2010. június 21. – 2010. június 27. között lesz. Felhívjuk a figyelmeteket, hogy az igazolások bemutatása csak időpontra jelentkezés után, személyesen vagy meghatalmazással lehetséges! Vegyétek figyelembe, hogy a pályázati kiírásnak megfelelően amennyiben nem adtok le szociális pályázatot, úgy kollégiumi pontszámba ez -20 ponttal fog beszámítani.
 
Mivel az ESZR rendszer nyáron jelentősen átalakul - beépül az igazolások elektronikus feltöltése funkció - ezért ez a pályázat kizárólag az őszi kollégiumi felvételihez használható. A 2010/2011. I. félévi szociális jellegű ösztöndíjak pályázatának menetéről később értesítjük a hallgatókat. 
 
Továbbá a TJSZ. 2. számú mellékletének átalakulása miatt jelentősen megváltoztak az elbíráláskor adódó pontszámok, valamint a szükséges igazolások is. Ezért különösen javasolt ennek átolvasása a pályázat kitöltése előtt. 
 
Felsőbb éves hallgatónak számít mindenki, aki nem szeptemberben kezdi meg tanulmányait bármelyik képzésen (akik most felvételiznek MSc-re, ők első éves hallgatók és nem felsőbb évesek lesznek)
 
Kérdéseiteket a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre írjátok.
 
Kollégiumi ki- és átköltözési időpontok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dániel Domján   

Kiköltözés saját üzemeltetésű kollégiumokban:

 • Azon hallgatóknak, akik nem kapnak nyári elhelyezést legkésőbb június 21-25. között, munkaidőben (8-16 óra) ki kell költözni a kollégiumokból!

Átköltözés saját üzemeltetésű  kollégiumokban: 

 • Akinek nyárra kijelölt szobájából a június 21-25-i héten kiköltöznek és azt a gondnok átköltözésre alkalmasnak ítéli, az hétközben is átköltözhet.
 • A Vásárhelyi Pál kollégiumban június 26-27-én (szombat-vasárnap) kell a nyári férőhelyre átköltözni.
 • Akinek a nyári szobájából 26-án, vagy utána költöznek ki, az június 27-28-án költözhet át a nyári szobájába.

Kiköltözés PPP-s kollégiumokban:

 • Azon hallgatóknak, akik nem kapnak nyári elhelyezést legkésőbb június 21-25. között, munkaidőben (8-16 óra) ki kell költözni a kollégiumokból!
 • Aki bármilyen egyéb probléma miatt a jelzett időpontokban nem tud kiköltözni, annak a Kollégiumok Osztályon kérelmeznie kell írásban legkésőbb június 23. (szerda) 16 óráig, ebben az esetben is a kiköltözés legkésőbbi időpontja június 28. lehet. 

Átköltözés PPP-s kollégiumokban: 

 • Akinek nyárra kijelölt szobájából a június 21-25-i héten kiköltöznek és azt az üzemeltető átköltözésre alkalmasnak ítéli, az hétközben is átköltözhet, de legkésőbb június 26-án (szombaton) át kell költözni a nyári férőhelyre.
 
Nyári kollégiumi férőhely PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dániel Domján   
A nyári kollégiumi férőhellyel kapcsolatos információkat itt olvashatjátok. Jelentkezni vagy korábbi jelentkezést módosítani 2010. június 11. 23.59-ig tudtok a https://kfr.sc.bme.hu/ címen.
 
Kollégiumi mentor pályázat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dániel Domján   
A HK 2 fő Kollégiumi mentor részére ír pályázatot a Kármán Tódor Kollégiumba a 2010/11. őszi félévre. A pályázati kíirást és az adatlapot megtaláljátok ezeken a linkeken.
Leadás helye: A Kollégiumok Osztály irodájában (KTK 015 - Csiki Tibor)
Leadási határidő: 2010. június 11. 12:00
 
Kar Kiváló Hallgatója díj PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dániel Domján   
A HK javaslatára a Kari Tanács legutóbbi ülésén az alábbi hallgatóknak ítélte oda a Kar Kiváló Hallgatója címet:
 
 • Markó Zoltán (matematika BSc)
 • Mészáros Tamás (matematikus)
 • Bardóczi László (fizika BSc)
 • Perkó Zoltán (mérnök-fizikus)
 
A címmel jár 75.000 Ft pénzjutalom is, amelyet a HK és Dékáni Hivatal 1:2 arányban finanszíroz. A kitüntetetteknek ezúton is gratulálunk!
 
HÖOK MENTORPROGRAM PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dániel Domján   

Mi a Mentorprogram célja és feladata?

A Mentorprogram egy esélyegyenlőségi program, melynek feladata az első éves hátrányos helyzetű fiatalok felsőfokú tanulmányainak segítése. 

A program célja a felsőoktatási rendszerben tapasztalható esélyegyenlőtlenségek csökkentése. Az esélyegyenlőségi stratégia célkitűzései között hangsúlyosan szerepel, hogy azoknak a fiataloknak, akik valamilyen szempontból hátránnyal érkeznek a felsőoktatásba, egyenlő esélyük legyen személyes tehetségük kibontakoztatásához.

A Mentorprogramot az Oktatási és Kulturális Minisztérium 2005-ben hozota létre, lebonyolítója a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).

Mi lehet a te feladatod a Mentorprogramban?

A programba jelentkező elsőéves hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű hallgatókat egy személyes segítő, mentor, egy tanéven keresztül támogatja. A mentor azonos intézményben és szakon/képzési területen tanuló felsőbb éves hallgató, aki segíti a rá bízott első éves hallgató(k) intézményi beilleszkedését. 

A mentor legfontosabb feladata, hogy felkészítse a mentorált hallgató(ka)t a segítség nélküli egyetemi életre. A mentor a rá bízott első éves hallgató(k)nak tanácsokat ad tanulmányi és oktatási ügyekben, informál az aktuális pályázatokról, hallgatói juttatásokról, és ösztöndíjakról. Egy mentor több hallgatót is segíthet. 

Az intézményi koordinátor feladata, hogy kapcsolatot tartson az adott felsőoktatási intézményben tevékenykedő mentorokkal és a régió-koordinátorral, illetve a Mentorprogram régiós rendezvényeinek szervezésében vesz részt.  Az intézményi koordinátorok mellé nem választunk ki mentorált hallgató(ka)t. 

Bővebben: pályázati kiírás és jelentkezési lap

 
<< Első < Előző 71 72 73 74 75 76 Következő > Utolsó >>

Oldal 71 / 76