Pályázatok, ösztöndíjak Szociális jellegű ösztöndíjak
Hirdetés

Egyetemi Napok

Szociális jellegű ösztöndíjak
 

Az Budapest Műszaki Egyetemen több pályázat létezik a szociálisan rászoruló hallgatók támogatására. A Diákközpont alá tartozó pályázatok:

-         Bursa Hungarica Ösztöndíj: A BME kirendeltsége

-         Fogyatékkal élő hallgatók támogatása

 

A BME-n bevezették az egységes szociális rendszert (továbbiakban ESZR), melyet az Egyetemi Hallgatói Képviselet felügyel. Az ESZR-en keresztül a következő pályázatokra jelentkezhetsz:

  •  Rendszeres Szociális Támogatás

  •  Felhasználás Kollégiumi Felvételihez

  • Demján Sándor Kiegészítő Ösztöndíj

  • Kollégiumi díjtámogatás

  • Alaptámogatás       

Az érvényes pályázathoz a szükséges igazolásokat a pályázó a Hallgatói Képviselet által meghirdetett időpontokon a HK irodában köteles bemutatni, vagy meghatalmazottjának bemutatnia.

Ez alól csak a kollégium férőhelyre jelentkező leendő hallgatók kivételek, akik az előre meghirdetett határidőig postán kötelesek beküldeni.

Rendkívüli Szociális Támogatás az EHK által kezelt pályázat célja a hallgatók szociális helyzetének váratlan romlásának mérséklésére. A pályázati kiírás és adatlap itt található.

Szociális helyzetedet figyelembe vetetheted a kollégiumi férőhely igénylésekor. Részletesebb információt a kollégiumi férőhely pályázat menüpont alatt találsz.

A szociális pályázatokkal kapcsolatos bármilyen kérdéssel írjatok a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre!