Hírek Aktuális
Hirdetés

Egyetemi Napok

TDK, oktatási szünet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   

Sziasztok!

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket a kedden, november 17-én megrendezésre kerülő Tudományos Diákkköri Konferenciára, ahol hallgatótársaitok tartanak előadást a félév során végzett tevékenységükről. A rendezvény napja oktatási szünet lesz.


A konferencián az alábbi szekciók lesznek megtalálhatók, az alábbi helyszíneken:
Fizika-matematika szekció: H607
Fúziós berendezések szekció: H405/a
Kognitív tudományi szekció: H306
Nukleáris technika szekció: H601
Orvosi fizika szekció: H406


Az előadásokon való részvétel kiváló lehetőség arra, hogy ti is témát találjatok hasonló munkához, esetleg szakdolgozathoz.
További információt a szekciókról és az előadásokról a TDK honlapján találtok.

 
Hangadó pályázat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   

Sziasztok!

A HK elbírálta a 2015 őszi félévére szóló Hangadó pályázatot. A végleges eredmény itt található.

 
Keresztféléves felvételi jelentkezés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   

Kedves hallgatók!


Felhívjuk rá a figyelmeteket, hogy a februárban induló keresztféléves képzésekre való jelentkezés határideje: 2015. november 15.

 
Fából vaskarika pályázat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Kedves kreatív hallgatók!

A Rektori Kabinet pályázatot hirdet "Fából vaskarika, avagy készítsd el a BME karácsonyfáját!" címen. A pályázati kiírás itt található. A jelentkezési határidő rendkívül közeli: 2015. november 13. A TTK-sok is szeretnének indulni a versenyen egy elméleti karácsonyfa elkészítésével. Ha kreatív vagy és szívesen részt vennél a projektben, ne habozz! Jelentkezz a csapatba ezen a formon!
 
TTK Hangadó Ösztöndíj PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Sziasztok!
 
A KBME 3. kategóriájú ösztöndíj helyett újonnan létrejött TTK Hangadó Ösztöndíj Pályázat leadási határidejét meghosszabbítottuk  2015. november 13 (péntek) 12:00-ra. Az addig beérkező pályázatok elbírálása ellen azonban fellebbezni nem lehet. A pályázat kiírása és az adatlap itt érhető el. A pályázattal kapcsolatban kérdéseidet szintén a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címen teheted fel.
 
Kari Tudományos Ösztöndíj PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Kedves hallgatók!
 
A Kari Tudományos Ösztöndíj pályázat kiírásra került. A pályázati kiírást és az adatlapot itt találjátok. Felhívjuk rá a figyelmeteket, hogy a leadási határidő 2015. november 29. 12:00. Ha a pályázattal kapcsolatban bármilyen kérdésed lenne, kérjük, hogy írj a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címre.
 
Meghívó: "LIGHTtalks: Careers in Photonics" konferencia PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Kedves Érdeklődő!
 
Szeretettel meghívjuk a BME és az ELFT közös szervezésében megrendezésre kerülő eseményre, ahol a BME egykori diákjai mutatják be sikeres életpályájukat jelenlegi diákoknak.

A rendezvény időpontja : 2015. november 17-én 13 órai kezdettel
A rendezvény helyszíne : a BME F29-es előadóterme

„LIGHTtalks:  Careers in Photonics 
A LIGHTtalks a Fény Nemzetközi Éve keretében megrendezett rendezvény, amelynek keretében a fotonika tudományterület sikeres, fiatal szereplői mutatják be érdekes életpályájukat és a munkájukban rejlő szakmai kihívásokat. Az esemény lehetőséget nyújt arra, hogy a diákok találkozhassanak az egyetemünkön végzett, fotonikával foglalkozó, legkiválóbb fiatal kutatókkal és mérnökökkel. 
Azon középsikolai diákok és BSc egyetemi hallgatók számára, akik még a pályaválasztás ill. specializáció előtt állnak, ez egy kiváló lehetőség, hogy tájékozódhassanak és megerősítést nyerhessenek jövőbeni tanulmányaikat illetően. Az előadásokat kérdés/válasz szekció követi, ahol bátran lehet kérdezni, kötetlenül, szabadon!

Program:
12:30 – 13:00 Kapunyitás, gyülekezés
13:00 – Köszöntő:  Dr. Koppa Pál egyetemi tanár, BME Atomfizika Tanszék tanszékvezetője
13:15 – Fény éve 2015 előadás: A fotonika vívmányainak rövid áttekintése - Dr. Barócsi Attila, BME Atomfizika Tsz.
13:30 – Karrierfórum: egyetemünkön végzett fiatal kutatók rövid bemutatkozása karrierjük alakulásáról, beszélgetés
            aktuális témájukról- kötetlenül, szabadon! 
14:30 – Kávészünet, kötetlen beszélgetés az előadókkal
15:00 – Érdekes fotonikai kísérletek bemutatása: Härtlein Károly, Sarkadi Tamás
15:45 – Karrierfórum folytatás: egyetemünkön végzett fiatal kutatók rövid bemutatkozásai, témájuk, karrierjük
            bemutatása
16:30 – Frissítők, szendvicsek, kötetlen beszélgetés az előadókkal, laborlátogatásra gyülekezés az érdeklődők
            számára
17:00 –  18:00 Záróesemény: Laborlátogatás az Atomfizika Tanszék optikai laborjaiban (fakultatív program)

Program, regisztráció (
kérjük külde el előzetes részvételi szándékát):
http://atomic.physics.bme.hu/careers_in_photonics_2015

Az eseményen képviselteti magát a szegedi ELI "szuperlézer" központ is.

Mindenkit szeretettel várunk!

LIGHTtalks konferencia szervezői
Beleznai Szabolcs, Kovács Bernadett, Koppa Pál
 
meghivo

 
Kari Tudományos Ösztöndíj PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   

Kedves hallgatók!

A Kari Tudományos Ösztöndíj pályázat kiírásra került. A pályázati kiírást és az adatlapot itt találjátok. Felhívjuk rá a figyelmeteket, hogy a leadási határidő 2015. november 29. Ha a pályázattal kapcsolatban bármilyen kérdésed lenne, kérjük, hogy írj a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre.

 
Iskolalátogatások PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   

Sziasztok!

A BME TTK HK ebben a tanévben is szervez iskolalátogatásokat, melyeken karunk hallgatói mutatják be a képzéseinket és egyetemünket a középiskolásoknak. A résztvevőket közösségi ponttal jutalmazzuk, valamint útiköltségüket megtérítjük.
A jelentkezőknek átküldünk egy PPT diasorozatot, amely segíthet az előadás során, valamint minden tájékoztatást és felkészítést megadunk. 
Jelentkezni az alábbi adatlap kitöltésével lehet. 
További információért, és segítségért írjatok Kis Enikőnek az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címre!
 
 
Kari nyílt nap PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   

Kedves hallgatók!

 

2014. november 6-án, pénteken kerül megrendezésre a IV. TTK Nyílt Nap, ahol szükség van szervezők segítségére (akár csak 1-2 órára is).
A segítők feladata egyrészt a kar népszerűsítése, válaszolás a vendégek kérdéseire, de szükséges a résztvevők tájékoztatása, regisztrálása, útbaigazítása is. A TTK HK a segítők munkáját jelentős mennyiségű közösségi ponttal jutalmazza.

Tekintsétek meg az Nyílt Nap plakátját.
Kari Nyílt Nap segítőnek ITT jelentkezhetsz.
 
 
A Kari Nyílt Nap szervezői nevében kérjük, hogy egy facebook megosztással segítsétek, hogy minél több középiskolához, és diákhoz jusson el a nyílt napunk híre. 
Osszátok meg a HK facebook oldalán látható posztot és eseményt a Kari Nyílt Napról, és cserébe egy mini Strongbow-t ajándékozunk nektek. 
A jutalmat kérjétek a Hallgatói Képviselőktől.
(Az ajánlat csak személyenként egy ajándékra vonatkozik, és csak a készlet erejéig él.)
 

 
Gólyatábor értékelő kérdőív PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Kedves gólyák!
 
Kérjük töltsétek ki ezt a kérdőívet a gólyatáborról. Ennek a kérdőívnek a kitöltését szintén díjazzuk a TTK Hangadó Ösztöndíjban.
 

 
HK elégedettségi kérdőív PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Sziasztok!
 
A HK szeretné meghallgatni a tevékenységével kapcsolatos visszajelzéseiteket, építő kritikáitokat és konstruktív javaslataitokat, hogy színvonalasabb munkát végezhessen. Ezért kérjük, hogy töltsétek ki ezt az értékelő kérdőívet. Mivel ez akár több percig is eltarthat, a kitöltést a félév végi maradványkeret felosztásakor díjazzuk - amely a TTK Hangadó Ösztöndíj nevet viseli.

 
Költségtérítés mérséklése PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Kedves hallgatók!
 
Az októberben költségtérítéses képzésre átsorolt hallgatók számára a költségtérítés mérséklése kérvény leadási határidejét október 31-re módosították. A kérvényt a Neptun Rendszerben adhatjátok le. Amennyiben a szociális helyzeteteket is figyelembe szeretnétek vetetni az elbírálás során, az ESZR-ben is le kell adnotok egy szociális pályázatot, melyet csatolnotok kell a kérvényhez. További információkat a honlapon találtok. Kérdés esetén írjatok bátran a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címre.
 
 
KÖ előzetes eredmények PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   

Sziasztok!

A Közösségi Ösztöndíj előzetes eredménye felkerült a HK honlapjára. Fellebezni 2015. október 30. 12:00-ig tudtok a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címen.

 
Bursa Hungarica PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Sziasztok!
 
Felhívjuk rá a figyelmetek, hogy a 2015/2016. tanév második és a 2016/2017. tanév első félévére vonatkozó Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíjpályázat benyújtásának határideje 2015. november 9. A pályázat kiírását és a pályázati űrlapot megtaláljátok ezen az oldalon.

 
WUSTL Ösztöndíj tájékoztató PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   

Kedves hallgatók!

Dr. Kovács Sándor tájékoztatót tart a Washington University in St. Louis egyetem és a McDonnell Alapítvány ösztöndíjprogramjáról 
holnap, október 27-én, 17:15-kor a Schay teremben (F I. lépcsőház I. emelet).

A meghívót itt találjátok.

 
Egyszer gyere el Te is! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   

Kedves hallgatók!

Ünnepélyesen meghívunk benneteket az október 22-én 14:30-tól kezdődő emlékünnepségre és történelmi évfolyamok találkozójára a Központi épület aulájában.

 
TTK Bál Design pályázat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   

Kedves alkotó kedvű hallgató!

Készítsd el te az idei TTK Bál látványtervét! Tervezz plakátot, jegyet és karszalagot, majd küldd el ezzel a pályázattal.

 
WJSZ és Pikkász ösztöndíj pályázatok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   

Sziasztok!

Kiírásra kerültek a Wigner Jenő Szakkollégium és a Pikkász ösztöndíj pályázatok. Itt találjátok meg őket.

 
Jegyzetírói pályázat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   

Sziasztok!

Kiírásra került a 2015 őszi féléves jegyzetírói pályázat.

Ha készítetek igényes jegyzeteket és hozzájárultok, hogy közzétegyük őket, pályázzatok!

A pályázattal kapcsolatos kérdéseiteket a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen tehetitek fel.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 6 / 28