Hírek Aktuális
Hirdetés

Egyetemi Napok

Kar Kiváló Oktatója díj PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Kedves Hallgatók!
 
Kar Kiváló Oktatója díjat a Ti szavazataitok alapján a következő oktatók kapták:
 
Moson Péter (Matematika Intézet)
Bálint Péter (Matematika Intézet)
Udvardi László (Fizikai Intézet)
Farkas Viktor (Nukleáris Technikai Intézet)
 

 
Tisztújító szavazás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Sziasztok!
 
Felhívjuk rá a figyelmeteket, hogy a BME TTK HK éves rendes tisztújító szavazása papír alapon április 11-15., elektronikusan pedig április 16-20. között kerül lebonyolításra. A tisztújító szavazáson karunk bármelyik hallgatója jelölhet, illetve karunk bármelyik hallgatója jelölhető.
A jelölést március 28-tól április 6-ig a Kármán Tódor Kollégium 013-as ajtaján található jelölőíveken lehet megtenni.
Akit jelölnek és előreláthatólag el is fogadja a jelölését, annak majd küldenie kell egy rövid (kb. fél oldalas) bemutatkozó szöveget, melyben leírja, hogy mivel szeretne a HK-n belül foglalkozni, valamint egy fényképet is küldenie kell magáról. Ennek a részleteiről később adunk tájékoztatást. A beküldési határidő április 6. lesz.
 
Hallgatói Fórum PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
A szavazást megelőzően a hagyományokhoz híven megrendezésre kerül TTK Hallgatói Önkormányzatának Fóruma H épület 607-es termében.
Ennek időpontja: április 11. (hétfő) 19:00
 
A fórum napirendje:
  1. A leköszönő hallgatói képviselők éves beszámolója
  2. A Tisztújító Szavazásra jelöltek bemutatkozása és nyilatkozata a jelölés elfogadásáról
  3. A papír alapú szavazás megkezdése
A Fórum végén elkezdődik a Hallgatói Képviselet tisztújító szavazása. Felhívjuk rá a figyelmeteket, hogy a Fórumon, illetve a szavazáson való részvételt a HK a TTK Hangadó ösztöndíj pályázatban jutalmazza. A szavazáson való részvételért járó pont elnyeréséhez elég átvenni a szavazócédulát. A véleménynyilvánítás létrejötte nem kritérium.
 
Gyertek el, és legyetek részesei ennek a hallgatói életet nagyban meghatározó eseménynek!
Várunk titeket szeretettel.
 
Campus Mundi ösztöndíj PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Sziasztok!
 
Felhívjuk a figyelmeteket a Tempus Közalapítvány által a napokban meghirdetett Campus Mundi ösztöndíjlehetőségre, melyre az Erasmus+ ösztöndíjpályázaton nyertes legjobb hallgatóink jelentkezését várják.
 
Az ösztöndíj lehetőségről itt olvashatnak bővebben.
 
Egyetemi BME Ösztöndíj pályázat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Kedves Hallgatók!
 
Az félévre vonatkozó Egyetemi BME ösztöndíj pályázat leadási határidejét meghosszabbították  2016. március 3. 23:59-ig.
 
Amennyiben a 2015/16-os tanév őszi félévében kiemelkedő tanulmányi, szakmai, tudományos tevékenységet folytattál, érdemes pályáznod! 
 
A pályázati kiírást, a kitöltési útmutatót és a pontozási irányelveket megtalálhatjátok itt.
 
HK hétvége jelentkezés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Sziasztok!
 
Közeleg a tavasz, és így megújul a HK is! A közelgő áprilisi Hallgatói Képviselő választások előtt, április 1. és 3. között HK hétvégét szervezünk, melyre sok szeretettel várunk minden olyan TTK-s hallgatót, aki szeretne tenni a Karért, a társaiért és gondolkozik azon, hogy indul a következő HK választásokon.
 
A Hétvégén érdekes előadásokon, programokon és beszélgetésekben vehettek részt, melyeknek célja, hogy megismerhessétek az egyetem működését, a HK szerepét és azt, hogy miként lehet ehhez csatlakozni.
 
A HK tvégén való részvétel - az utazási költséget leszámítva - ingyenes.
 
Jelentkezni ezen az űrlapon lehet március 9. 23:59-ig.
 
ZH-ütemtervek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Sziasztok!
 
Itt találhatóak a Matematika és a Fizika BSc erre a félévre vonatkozó ZH-ütemtervei.
 
Tanulmányi ösztöndíj pályázat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   

Sziasztok!

A tavaszi félévre vonatkozó tanulmányi ösztöndíj pályázat eredményeit itt tekinthetitek meg.

Kérdésekkel a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címhez fordulhattok.

 
Tanulmányi ösztöndíj kiosztási elvek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   

Kedves Hallgatók!

Elfogadták a 2016 őszi féléves tanulmányi ösztöndíj pályázat kiosztásának elveit. Az MSc elsőéves hallgatók ebben az ösztöndíjban 6000-10000 Ft köszötti összeggel lesznek jutalmazva havonta, amit a 45 pontos felvételi elbeszélgetésen szerzet pontszámok alapján oszt ki a HK, majd ezen felül további tanulmányi ösztöndíj kiegészítő ösztöndíjra pályázhatnak a félév elején, amihez az oklevél eredményével lehet pályázni. (A TVSZ 22. §-ban szereplő átlaggal.)

 
A Kar Kiváló Oktatója díj szavazás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Sziasztok!
 
A TTK Kari Tanácsa a HK javaslata alapján minden évben kiosztja a Kar Kiváló Oktatója díjat. Ehhez a korábbiakban megszokott módon a Ti javaslataitokat várjuk. Jelöljetek olyan TTK-s oktatókat (akár doktoranduszokat is), akik kiemelkedően jó órákat tartanak, vagy különösen odafigyelnek a hallgatók igényeire. Minden hallgató három oktatót jelölhet legfeljebb, prioritással. A név mellett néhány mondatos indoklást is kérünk! Jelöléseiteket írjátok meg a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címre, február 19. 23:59-ig.
 
Ismerd meg a HK-t rendezvénysorozat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Kedves hallgatók!
 
Amennyiben érdekel a HK munkája, szeretnél informálódni a kar szervezeti felépítéséről, vagy kérdésed van, várunk sok szeretettel az Ismerd meg a HK-t című rendezvénysorozatunkon, melynek keretein belül HK-sok előadásait hallgathatod meg, beszélgethetsz velük.
Az első alkalom február 24-én 18:00-kor lesz, amin a HK tevékenységeiről kaphattok áttekintést, megtudhatjátok, hogy milyen jutalmazásban részesülnek a HK-sok és meghallgathatjátok Rácz Tamás előadását, melyben az Egyetem különböző szervezeteinek a vezetőségét ismerhetitek meg.
Ha szeretnétek indulni a tavaszi képviselő választáson, külön ajánljuk a részvételt.
 
Jegyzetírói pályázat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Sziasztok!
 
jegyzetírói pályázat kiírásra került. Ha az előző félévben készítettél igényes jegyzetet, küldd el nekünk és gazdagon megjutalmazunk!
A pályázat leadási határideje 2016 február 15. 23:59. Kérünk Titeket, legyetek figyelemmel a szűkös határidőre.
 
KTK előzetes szobabeosztás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   

Kedves kollégisták!

 

Elkészült a Kármán Tódor Kollégium előzetes szobabeosztása.

Észrevételeket, kérdéseket a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre írhattok.

 
A Kármán Tódor Kollégium költözési irányelvei PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   

Kedves Kollégisták!

A KTK 2016. január 30. – február 12. közötti költözési irányelvei itt találhatóak, kérünk Titeket, olvassátok el figyelmesen!

 
Kollégiumi férőhely pályázat előzetes eredmények PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   

Sziasztok!

Elbírálásra került a tavaszi félévre vonatkozó Kollégiumi férőhely pályázat.
Az előzetes eredményt ezen a linken tekinthetitek meg.

Fellebbezni, hibát jelezni, vagy férőhelyet lemondani a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címen tudtok 2016 február 3. 23:59-ig.

 
MISZISZ Kari Kapcsolattartó pályázat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Kedves Hallgatók! 

Felhívjuk a figyelmetek rá, hogy kiírásra került a MISZISZ következő féléves Kari Kapcsolattartó pozíciójára vonatkozó pályázata, amelyben kari szinten történő népszerűsítéséhez keres talpraesett, megbízható közösségi életben aktív kapcsolattartó munkatársakat, kötetlen munkaidőben. Karonként egy helyre lehet pályázni, a nyertes a munkájáért rendszeres, havi nettó 15000 Ft-os alapbért és teljesítményarányos bónuszt kap.
A pályázat leadási határideje 2016. január 25. hétfő, 12:00.

A pályázati felhívást itt, az adatlapot pedig itt tekinthetitek meg.

 

 
Szociális Ösztöndíj és Alaptámogatás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Sziasztok!

Elindult Rendszeres Szociális Ösztöndíj és Alaptámogatás pályázatok elektronikus leadásának időszaka. A pályázatokat, az előző évekhez hasonlóan a BME Egységes Szociális Rendszerében kell leadnotok, 2016. február 7. 23:59-ig.

Akik szeretnék szociális pontjaikat kollégiumi felvételihez is felhasználni, azoknak a leadási határidő január 25. 23:59!
Figyelem, csak azon hallgatók szociális alapon kapott kollégiumi pontja lesz 0-tól különböző, akik szociális ösztöndíj pontszáma eléri a 35 pontot.

További információkat olvashattok az ESZR honlap főoldalán, illetve ha kérdésetek van, írjatok a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre.
 
Erasmus+ tanulmányi ösztöndíj pályázat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   

Kedves Hallgatók!

A Tempus Közalapítvány Erasmus+ Hallgatói mobilitás pályázata alapján az Erasmus Iroda részképzési programot hirdet a 2016/2017-es tanévre.

A pályázattal kapcsolatos információkat a itt találjátok.
A pályázat leadásának határideje: 2016. február 4., 16:00, ERASMUS Iroda (R. 1. em. 104.)

Sikeres pályázást kívánunk!

 
AIT kurzusok PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   

Kedves Hallgatók!

A korábbi félévekhez hasonlóan a 2015/16-os tanév 2. félévében is jelentkezhettek az Aquincum Institute of Technology kurzusaira. A pályázati felhívást itt érhetitek el.

 
Szociális alapú pályázatok - 2016 tavaszi félév PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Novák Balu   
Kedves hallgatók!
 
BME Egységes Szociális Rendszer Letöltések menüpontjában már megtalálható az TJSZ 2. számú melléklete, amely tartalmazza a 2016-os év tavaszi félévérése vonatkozó Szociális ösztöndíj pályázathoz beszerzendő igazolások listáját és a pontrendszert is

Előreláthatólag január első hetén már elindul a pályázat elektronikus leadása. A pályázat során vizsgált időszak 2015. július 1. - december 31! Kérjük figyeljetek oda, hogy az eljárásrend megfelelő pontjában felsorolt néhány igazoláson kívül, a feltöltött dokumentumoknak 2016. január 1. utáni keltezésűnek kell lennie!
 
 
Szociális pályázat leadása kollégiumhoz 
 
Felhívjuk figyelmetek, hogy az egységes kollégiumi rendszer bevezetése miatt, azoknak is kötelező Szociális Ösztöndíj pályázatot leadni az ESZR rendszerben, akik csak kollégiumi férőhely pályázathoz szeretnék szociális pontjaikat felhasználni! Ez azokra is vonatkozik, akik ősszel adtak le érvényes szociális pályázatot. Fontos tudni, hogy csak azok kapnak nullától különböző szociális pontot kollégiumhoz, akik pontszáma meghaladja a Szociális Ösztöndíj őszi ponthatárát, azaz 35 pontot. 
Erről bővebben a 2015/2016/2-es kollégiumi felvételi szabályzatban olvashattok.

 
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 5 / 28